Jump to content
Cover for Ubuntu: leva bättre tillsammans
Isbn: 978-91-7633-802-5
Publisher: HarperCollins Nordic
Category:
Medicine & Health
Accessible since: November 2019
Narrator: Ann Katrin Andreasson
Length: 5 hours 6 minutes

Audiobook

Ubuntu: leva bättre tillsammans

Ubuntu är en filosofi som härstammar från södra Afrika och som fokuserar på människokärlek och gemenskap. Kort sagt betyder det ”Jag finns för att du finns”. När vi ser oss själva som en del av ett större sammanhang kan vi lära oss att möta våra medmänniskor med förståelse och respekt. Det är genom dem vi får tröst, känner tillit och tillhörighet. Ubuntu uppmanar oss att lyfta blicken och söka svaren utanför oss själva. I en värld där vi vill hitta sätt att bygga broar istället för murar är detta viktigare än någonsin.

Ubuntu beskriver 14 sätt att leva bättre tillsammans. Det är en bok som hjälper dig att förstå världen och vår plats i den, genom att träna dig i styrkan att lyssna, vara vänligare och mer tolerant. Ubuntu visar oss hur mycket bättre vi mår när vi respekterar varandra. Den innehåller även många praktiska övningar och tips, och är en inspirerande guide till ett rikare liv tillsammans.

Bokens förord är skrivet av ärkebiskop Desmund Tutu.

MUNGI NGOMANE arbetar med konfliktlösning och mänskliga rättigheter och är barnbarn till Desmund Tutu. Hon introducerar här den afrikanska Ubuntu-filosofin steg för steg.


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone