Jump to content
Cover for Döda lejon
Isbn: 978-91-7893-809-4
Publisher: Modernista
Category:
Crime & Mystery
Accessible since: April 2021

E-book

Döda lejon

»MILLENNIETS BÄSTA NYA KRIMINALSERIE.« Mail on Sunday

»Storbritanniens nya thrillermästare.« Sunday Times

De missanpassade MI5-agenterna i Slough House kallas in för att skydda en besökande rysk oligark som man hoppas kunna rekrytera till den brittiska säkerhetstjänsten. Men samtidigt som två agenter skickas i väg på detta simpla jobb hittas en äldre spion död på en buss utanför Oxford, långt från sitt vanliga revir. Mannen är Dickie Bow, aktiv under kalla kriget.
Chefen för Slough House, den hetlevrade Jackson Lamb, är övertygad om att Dickie Bow blev mördad. Och när agenterna börjar gräva i sin fallna kamrats förflutna upptäcker de en dunkel triangel av hemligheter som tycks leda till en viss Alexander Popov.
Är han ett sovjetiskt spöke? Eller världens just nu farligaste man? Hur många fler ska behöva dö för att de välbevarade hemligheterna ska skyddas?

MICK HERRON är en bästsäljande brittisk thrillerförfattare, mest känd för sin Slough House-serie, som bland annat belönats med CWA:s Gold Dagger. Döda lejon [Dead Lions] är den andra boken i serien. En TV-serie baserad på boken med titeln Slow Horses produceras av Apple, med Gary Oldman i huvudrollen.

»Vår generations John Le Carré.« Val Mcdermid


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone